STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Izvor: Steelcase.com

 

Sve što vas okružuje u vašoj kancelariji utiče na kvalitet vašeg rada. Od boje zidova do rasporeda sjedenja, rasvjete, sve zajedno čini razliku. Kada govorimo o kancelarijskom namještaju, potrebno je voditi računa kakav efekat će imati na zaposlene. Stoga smo detaljnije proučili zašto je izbor pravog kancelarijskog namještaja toliko važan.

1. Povećava produktivnost zaposlenih
Možda nijeste o tome razmišljali no pravi kancelarijski namještaj povećava produktivnost na radnom mjestu. Odabirom kreativnog kancelarijskog namještaja, koji podiže ofis i čini ga manje dosadnim, možete promovisati bolje radno okruženje kako bi zadržali i privukli vrhunske talente. Potrebno je da osigurate da svaki zaposleni ima osnovno: radni sto, radnu stolicu, računar, dotok svježeg vazduha, itd. Opremanjem zaposlenog sa svime što mu je potrebno, daje mu se mogućnost da izvršava radne zadatke bez poteškoća. Posjedovanje modernog i jedinstveno uređenog poslovnog prostora sa usklađenim kancelarijskim namještajem, motivisaće i nadahnuti vaše zaposlene, te omogućiti brže obavljanje radnih zadataka.

Hijerarhija uredskih potreba – izvor: Steelcase.com

 

Tip kancelarijskog stola koji možete ponuditi svojim zaposlenima može imati veliki učinak na produktivnost. Važno je razmisliti o vrsti radnog stola od kojeg će vaši zaposleni imati najviše koristi: kancelarijski sto za povremenu saradnju, preklopni kancelarijski stolovi ili stolovi za timove.

Istovremeno, treba razmisliti o povezivanju i osigurati da se na radnoj površini nalazi dovoljno utičnica, tako da se svaki računar može koristiti bez poteškoće.

2. Atraktivno radno mjesto impresionira klijente
Ako vaše poslovanje podrazumijeva svakodnevno pozivanja klijenata na sastanke u vaš kancelarijski prostor, tada bi bilo dobro da imate prostor uređen sa kancelarijskim namještajem koji pokazuje moderan izgled i vještine vaše kompanije. Ako klijent želi vidjeti dinamičnost u radu vašeg ofisa i prednost tehnologije koju koristite, morate ga time i impresionirati. Kako god da je razmješten, ako je vaš kancelarijski namještaj zastario, neće odavati utisak vaše korporativne kulture, klijenti će imati manje povjerenja u vaše poslovanje.

3. Stvaranje prostora za odlaganje i arhiviranje
Održavanje urednog poslovnog prostora je primarno; zatrpanost dovodi do neorganizacije i nereda. Istovremeno, ako posjedujete mnogo prostora za odlaganje, to vam dozvoljava da papirologiju, kancelarijsku opremu i sve ključno za poslovanje sklonite u trenutku kada ga ne koristite. Ovo takođe pomaže u povećanju produktivnosti, jer dozvoljava da papirologiju odložite u prostore za odlaganje, znajući gdje se što nalazi kada je sljedeći put zatrebate.

4. Udobnost je ključna
Vaši zaposleni mogu sjediti za svojim kancelarijskim stolovima oko 8 sati svaki dan. No isto tako, vaša je uloga da im osigurate pravi kancelarijski namještaj koji će im pružiti udobnost tokom čitavog radnog dana. Ergonomske kancelarijske stolice pružaju podršku leđima i rukama, pa tako zaposlenima omogućavaju lakšu koncentraciju sa postizanjem veće udobnosti.

Ergonomska kancelarijska stolica Series 2 – izvor: Steelcase.com

 

Dodatno, obezbjeđenje svježeg vazduha omogućava nesmetan i koncentrisan rad kako tokom toplih ljetnjih mjeseci, tako i tokom hladnih zimskih dana.

Odabir pravog kancelarijskog namještaja je od ključne važnosti, jer direktno utiče na produktivnost zaposlenih i uspješnost izvršavanja njihovih radnih zadataka, što direktno utiče na tok i uspješnost vašeg poslovanja. Za više informacija o opremanju kancelarijskim namještajem na raspolaganju vam stoji naš Tim stručnih savjetnika za poslovne prostore, s kojima možete stupiti u kontakt već danas.

Delight Office Solution