STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Završavanje bitnih stvari je svakodnevna borba za većinu preduzetnika.Bojni poklič borbe preduzetničke borbe je “čoveče, al sam zauzet!” Da li ste zaista toliko zauzeti ili se jednostavno osećate dobro dok to izgovarate?

Kada pitam preduzetnike ili poslovne rukovodioce “zašto si toliko zauzet ? ” Dobijem recitovanje u vidu “to-do” liste. Ali šta stvarno uradite? Da li rešavate bitne stvari sa vaše liste? Da li te stvari donose rezultate koji su potrebni da bi vaš posao napredovao?

Kao “zauzet” preduzetnik, možda greškom merite uspeh dužinom vaše “to-do” liste ili brojem sati koje ste proveli radeći. U krajnjoj liniji, morate srušiti zid koji ste izgradili oko sebe i naći slobodu u svojoj trenutnoj dnevnoj rutini.

Možete početi da rušite taj zid odgovarajući na sledeća pitanja:

  • Da li smatrate da gubite vreme i novac i da propuštate prilike?
  • Da li smatrate da ste uključeni u veliki broj “gašenje požara” i osećate kao da se krećete iz krize u krizu?
  • Da li trčite od zadatka do zadatka bez bilo kakvog merljivog i vidljivog napretka?
  • Da li se krećete u više smerova odjednom sa malo ili nimalo vremena za vas?

Evo četiri jednostavna koraka koji će vam pomoći da završite bitne stvari:

1.PITAJTE

Počnite svaki dan sledećim pitanjem: Koja je jedna stvar koju mogu/treba da uradim danas koja će me približiti mom cilju ili željenom rezultatu? Radite na tome prvo i izvršite taj zadatak. Prvo morate imati konkretne i jasne ciljeve. Bez njih ne postoji način da odredite najvažnije zadatke.

2.PRIORITETI

Napravite dnevnu listu stvari koje treba uraditi: prvo rad na zadacima visoke vrednosti. Zadaci visoke vrednosti su oni koji povećavaju važne poslovne faktore kao što su prihod i profitabilnost. Zadaci visoke vrednosti vam pomažu da ostvarite vaše ciljeve. Kao takve, morate da definišete “visoke vrednost” jer se odnose na vas i vašu organizaciju.

o-MIRABAI-BUSH-PAUSE-AT-WORK-facebook

3.NAPRAVITE PAUZU DA BISTE RAZMISLILI

Napravite male pauze tokom dana za procenu svoje trenutne situacije. Dajte sebi priliku da potvrdite da li radite na pravim stvarima.

4.FOKUSIRAJTE SE

Ovaj poslednji korak je veoma važan: Zaustavite multitasking! Dok verovatno možete raditi više od jedne ili dve stvari u isto vreme, niste Supermen, a nemoguće je stvarno se fokusirati na više od jedne stvari u isto vreme. Nastavite multitasking, a rezultati će početi da odražavaju vaš nedostatak fokusa.