STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Opuštajući društveni prostori

Danas, kompanije shvataju da je unakrsno mešanje ideja između različitih odeljenja osnovni deo inovativne radne kulture. Kompanije prave prostore kao što su kafići, sobe za ručak i sobe za igru u kojoj zaposleni iz različitih odeljenja mogu da se opuste, sretnu jedni druge, i imaju razgovore koji se inače ne bi dogodili.

Ad-hoc prostori  za sastanke

Svaki kvadratni metar poslovnog prostora je dragocen, tako da je pronalaženje kreativnih načina za optimizaciju prostora od suštinskog značaja za vođenje efikasnog poslovanja. Ovi ad-hoc prostori omogućavaju zaposlenima da imaju brze neobavezne razgovore, a da potom nastave sa poslom. Zaposleni često biraju ove prostore kao alternativu zakazivanja i korišćenja konferencijske sale.

ad-hoc

Konferencijske sale

Zakazano mesto u konferencijskoj sali čini se staromodno, ali realnost je da su ove sobe od suštinskog značaja za bilo koji posao. Bilo da je to sastanak odbora, timski usputni sastanak ili povremeni sastanci ljudskih resursa, konferencijske sale su neophodne za uspešno funkcionisanje kompanije

Lične radne stanice

Iako su se trendovi kancelarijskog dizajna pomerili daleko od razvodnih ormana i privatnih kancelarija, ostaje činjenica: svima nam treba mesto da telefoniramo. Lične radne stanice su mesto na koje se možemo povući i odmoriti glavu na nekoliko sati. Osnovni alati za ličnu radnu stanicu uključuju dobar par slušalica, radni sto, monitor i ergonomsku stolicu.

Kafići

Istina je da se rad više ne vrši isključivo u kancelariji. Ponekad radnici treba da odu u kafić radi kreativne inspiracije ili da ostanu kod kuće na jedan dan kako bi razbistrili misli.

coffee-shop-office

Dani razvodnih ormana su iza nas; sada živimo u svetu u kojem bi kompanije trebalo ne samo da private, već I da podstaknu  rad na daljinu ili pisanje teksta u fotelji. U principu, način da učinite svoj tim produktivnim je da im ponudite prostore koji se prilagođavaju različitim vrstama rada.