STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Možda vašoj kancelariji nije potrebno potpuno redizajniranje, već ga samo treba malo doterati.

Evo 6 stvari koje će učiniti vaš prostor produktivnijim i inspirativnijim:

  1. Svedite smetnje na minimum

U današnje vreme nosimo posao (kao i zabavu) sa sobom gde god pošli – na našim laptopovima, tabletima i telefonima. Na svim tim uređajima već ima dovoljno smetnji koje potencijalno mogu da nam smanje produktivnost ili loše uticati na našu kreativnost. Naše radno mesto ne bi smelo da bude jedna od smetnji. Ljudima treba dati pogled na prirodu i čiste zidove. Svi volimo da sve bude jednostavno, jer radno mesto nije muzej. Previše umetnosti ometaće radnike. Savetujemo da izbegavate i one inspirativne citate jer su zastareli.

  1. Uzmite buku u obzir

Želite li muziku? Beli šum? Rozi šum? (Da, postoje različite boje buke.) Koji nivo buke odgovara vašem poslovnom okruženju ili ljudima koji koriste vašu kancelariju? U deljenom radnom prostoru ekstrovertima više odgovara muzika, a introvertima beli šum. Ako imate veliki broj inženjera koji rade sa slušalicama u ušima, ne morate da ništa preduzimate. Međutim, ako imate mešavinu različitih tipova ljudi, treba da razmislite o tome šta bi bilo najprikladnije za vaš prostor i šta će svesti smetnje na minimum i povećati produktivnost. Dobro akustično rešenje može da bude i sam plafon dizajniran u nekoliko različitih visina da omogući fleksibilnost pri određivanju različitih nivoa buke.

  1. Nameštaj je važan

Garniture za sedenje su sjajne, ali ne nužno za višesatni rad. Omogućite sebi stolove i napajanje u opuštenijem okruženju da možete da budete produktivni ukoliko odlučite da nećete da imate tradicionalnu radnu površinu poput stola. B-Free podržava individualni i grupni rad kroz širok raspon mogućnosti primene, od prostora za individualnu koncentraciju do postavki za neformalne veze i planirane i improvizovane saradnje. Šta god da radite, nemojte da štedite na stolicama. One su veoma važne za vaše zdravlje. Pobrinite se da radnicima date mogućnost odabira između sedenja i stajanja. Ponavljamo, važno je za zdravlje, a i stajanje na poslu postaje sve popularnije.

Dajte ljudima više opcija: https://www.delightoffice.rs/?s=b+free

  1. Pobrinite se za rasvetu

Ništa ne može da nadmaši prirodno svetlo, ali nemate uvek luksuz da vam je dostupno u izobilju. Dakle, nemojte da štedite na rasveti i pobrinite se za dodatne izvore svetlosti osim uobičajenih fluorescentnih sijalica. Lampe mogu da budu zabavne i funkcionalne u kancelarijskom prostoru. Sa njima je lako eksperimentisati, a lako se i pomeraju. Za veću raznolikost, proučite stambene dizajne. Neke rasvete mogu da se programiraju na različite načine. Šta mislite o promeni boje svetla u slučaju da vaš tim dostigne cilj prodaje? Takođe, neka zidovi ostanu svetli i neugledne boje. Nemojte svuda dodavati jarke boje. Sećate li se šta smo rekli o umetnostima?

  1. Uključite pogled

Dobro je od prirode napraviti ukras – idealno je imati dvorište u sklopu poslovnog prostora. Ako ne možete da omogućite pogled na zelenu površinu, stvorite je sami pomoću živog zida ili krovnih prozora. I upamtite, gledanje u daljinu je dobro za oči.

  1. Zabavljajte se

Pomerajte svetla, pomerajte biljke. Ima puno stvari poput plastelina i ploče za crtanje, sa kojim radnici mogu da se zabavljaju kad im treba predah. Staromodne puzzle su još jedan način kako da se usmeri mozak u skroz drugom smeru dok se odmarate od ekrana.

Izvor: https://www.fastcompany.com/3038981/7-steps-to-a-more-productive-and-inspiring-workspace

Autor: Liz Elam