STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

1.Sedenje u kabini

Rad u kabini ili kocki može učiniti da se osećate veoma klaustofobično. Ako počnete da osećate kako vam se zidovi približavaju, ustanite i izađite u šetnju. Idite oko bloka i uhvatite malo sunca ili ako imate rok, čak i krug oko kancelarije vam može mnogo pomoći

2.Bučne kolege

Iako prostor može biti ograničen, menadžeri mogu pomoći svojim zaposlenima tako što će biti fleksibilni. Ne može svako da radi na najvišem nivou u otvorenom prostoru, tako da bi trebalo napraviti izdvojene prostorije ili konferencijske sale za vaše kolege da odu u njih. Ako misle da su najproduktivniji kada rade od kuće ili u  kafiću u prizemlju, neka probaju. A ako sve drugo propadne, tu su uvek slušalice.

tired

3.Sastanci

Ako se osećate da vas vaši sastanci ne vode nikud, zaustavite se i preispitajte. Pre svakog sastanka, budite sigurni da je svako ko prisustvuje sastanku u toku i obavešten. Budite sigurni o čemu treba da se diskutuje i šta da se postigne i uverite se da se vaše kolege osećaju prijatno da postavljaju pitanja i daju ideje. Počnite i završite sastanak na vreme i uverite se da ste završili sastanak sa dobrim planom.

4.Ćaskanje kolega

Dobro je kada uživate u ćaskanju sa svojim kolegama. U mnogim slučajevima, možete provoditi više svog vremena sa njima nego sa prijateljima i porodicom. Prepričavanje kako vam je protekao vikend dok čekate kafu ili nekoliko minuta razgovora o omiljenoj TV emisiji ili knjizi je u redu. Vicevi mogu učiniti da napeto vreme prođe malo brže. Samo pazite da ne brbljate previše.

talking

5.E-mail

Svi možemo biti bolji u slanju e-pošte. Vreme koje provedemo sređujući naše poštanske sandučiće bi svakako moglo da se iskoristi za druge važnije aktivnosti. Ali kako možemo učiniti da naizgled nepremostiv dnevni zadatak radi za nas? Svaki dan možete izdvojiti istu količinu vremena kako biste se fokusirali samo na odgovaranje na e- mailova. U pisanju e-mailova bit kratak i direktan je najbolje. I odjavite se sa svih biltene ili spam mailova koji vam stižu u prijemno sanduče. A ako je zahtev mali, možda ima smisla da odete i porazgovarate sa svojim kolegom.

6.Socijalne mreže

Socijalne mreže su zabavne i mogu biti odličan način da se povežete sa drugim ljudima u industriji, ali postoji vreme i mesto za to. Ako radite na projektu, zapitajte se da li je zaista potrebno da vam sa strane budu otvorene rođendanske fotografije vaše sestre (odgovor je verovatno ne). Za one koji ne mogu da se suzdrže, možda je sajt bloker preko potreban.

social-media

7.Internet

Ako uhvatite sebe kako brišete istoriju pretrage više od nekoliko puta u toku radne nedelje, možda bi trebalo da razmislite kako koristite svoj radni računar. Sačuvajte online kupovinu ili plaćanje kreditnom karticom za slobodno vreme. Za menadžere, u zavisnosti od potreba vašeg poslovanja , uvek možete uzeti u obzir blokiranje sajtove koji bi mogli biti ometajući ili štetni, ali morate biti nepokolebljivi u svojoj odluci. Možete zamoliti vaše zaposlene da obavljaju lične poslove za vreme pauze. Samo budite sigurni da li ste jasni i dosledni u svojim očekivanjima.