STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Vreme je da unesete boju u vašu kancelariju

Svi žele kancelarije koje podržavaju zaposlene, i iznose najbolje iz ljudi. Nekada je imati sto i mesto za sedenje bilo optimalno za mnoge, ali kako su radna mesta evoulirala a očekivanja porasla, evidentno je da dizajn i boje igraju ključnu ulogu u efikasnoj, srećnoj radnoj sredini.

Ovom prilikom istražujemo šta crvena boja može da uradi za vaš prostor. Topli tonovi crvene boje stimulišu čula i nadahnjuju samopouzdanje. Crvena donosi individualnost i ushićenje u prostor, zagrevajući naše umove za intenzivne zadatke i posao. Poput sočnih jagoda ili zalazećeg sunca, crvena boja mami i prva je koja zapada za oko.

Psihologija boja

Kada pokušavate da stavite akcenat na nešto, crvena boja je očigledno rešenje. Ona zahteva pažnju i utiče na naš organizam, pokreće protok krvi, ubrzava metabolizam i čini nas opreznijim. U istraživanju Univerziteta Britanske Kolumbije iz Kanade, istraživači su pronašli da crvena boja pomaže kod preciznosti i rada koji zahteva pažnju na detalje.

Međutim budite oprezni: crvenu boju treba koristiti umereno. Višak crvene utiče suviše stimulativno na nas, dok je dovoljna mala doza da ohrabri energičnost.

Savršene kombinacije

Stvara dinamičan prostor kada se upari sa mekim sivim nijansama za udoban, elgantan ambijent.

Stvara razigran ton sa drugim jarkim bojama, poput žute i narandžaste.

Zagreva prostoriju sa slojevima dubokih, suptilnih plavih nijansi.

Služi kao jak kontrast u neutralnim sobama, sa crnom i belom podlogom.