STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Mnoga današnja radna mesta uspostavljena su kao kancelarije otvorenog plana kako bi se podstakla saradnja. Ova vrsta dizajna vrlo je efikasna, ali u ovakvim kancelarijama ne postoji ravnoteža između interakcije i privatnosti. Nažalost, ovaj problem je u mnogim kancelarijama dosegao kritične razmere, što se odrazilo na kreativnost, produktivnost i angažman zaposlenih. Zato je dizajniranje u skladu s akustičnom udobnošću u današnje vrieme važnije nego ikad pre.

Gotovo 50% ljudi koji rade u potpuno otvorenim kancelarijama nezadovoljno je zbog manjka privatnosti na poslu.

Akustična udobnost je ključna u kancelariji. Akustična pregrada Divisio nudi veliki koeficijent apsorpcije zvuka – čak 0,7. Ona pruža privatnost i osigurava dobrobit radnika u kancelariji otvorenog plana. Dostupnost pregrade u Delightu moguća je u širokom rasponu tkanina, čime omogućujemo personalizaciju teksture i boje.

Zaobljeni uglovi i specifično dizajniran zatvarač pregrade dostupni su u 7 boja pa pružaju osećaj topline i dobrodošlice. Akustična pregrada Divisio sastoji se od svega 3 materijala – plastike, čelika i tkanine. Tkanina je ušivena na specifičan način pa se pregrade proizvode bez lepka. Zbog toga se tkanina može vrlo jednostavno zameniti, a pregrada se u potpunosti reciklira.

Izvor: https://www.steelcase.com/eu-en/products/acoustic-solutions/divisio-acoustic-screen/

Autor: Steelcase.com