STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Na našem novom radnom mjestu najveći je prioritet osigurati operativnu sigurnost svakog prostora preduzimanjem pravih mjera za sigurnost i primijeniti dizajn koji će pomoći da se umanji rizik prenošenja koronavirusa.

Da bismo zaštitili sebe i druge, svi treba da igramo svoju ulogu, u svakom trenutku razmišljajući o novim Covid-19 protokolima na radnom mjestu. Smjelost i povjerenje ključni su za uspjeh, a oni će se održati jedino ako se svako od nas ne samo ponaša odgovorno, već to isto i vidno primjenjuje.

Orangebox je osmislio koncept Hula Hoop kancelarije kako bi pomogao svima, organizacijama bilo koje veličine, da razumiju, zapamte i praktikuju nove protokole. Izdvojili su Hula Hoop (trend 1950-ih) jer vizuelno pokazuje reprezentativan prikaz sigurne udaljenosti između kolega; kombinacija vašeg 1m obruča i tuđeg 1m obruča stvara obaveznu udaljenost od 2m koja treba da se međusobno održava u svakom trenutku.

U sklopu Hula Hoop koncepta Orangebox je iznio nekoliko propratnih preporuka za koje smatramo da ih treba uzeti u obzir u novom obvezujućem pravilniku o ponašanju sa poslodavcem i ostalim kolegama.

Br.1
Vizualizujte vlastiti 1m Hula Hoopa (1m + 1m = 2m) kako biste olakšali održavanje potrebnih 2m fizičke distance. Bliski kontakt može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.2
Pridržavajte se novih protokola. Oni su dizajnirani kako bi zaštitili vas i vaše kolege. Bez njih koncept Hula Hoop nije održiv. Nepridržavanje uspostavljenih protokola može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.3
Pridržavajte se protokola za protok prometa na svom radnom mjestu i nikada ne ugrožavajte kolegu nepoštovanjem fizičke distance od 2m. Bliski kontakt može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.4
Uvijek kolegama prilazite svojim licem prema dolje, nikada od nazad. Bliski kontakt može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.5
Nosite sa sobom svoju radnu opremu gdje god idete – i uvijek koristite samo nju. Tako svaku površinu možete učiniti svojom. Kontaminirana površina može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.6
Koristite pregradne naslone između radnih stanica, kako bi se zaštitili od prenosa virusa vazduhom.

Br.7
Dodajte još jedan sloj zaštite nošenjem zaštitne maske da bi sačuvali i svoje zdravlje i zdravlje svojih kolega. Bliski kontakt može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.8
Uvijek operite ruke kada ste u kontaktu s novim površinama. Kontaminirana površina može dovesti do prenosa koronavirusa.

Br.9
Uvijek nosite maramice, u slučaju da treba da kihnete ili zakašljate. Prenos vazduhom može dovesti do zaraze koronavirusom.

Br.10
Nikad ne ostavljajte svoje lične stvari na radnom mjestu. Može dovesti do prenosa koronavirusa.

Ponovno prilagodite i reorganizujte
Hula Hoop koncept kancelarije zahtijeva da uvijek budemo fizički distancirani barem 2m od svojih kolega. To se može olakšati zamjenom postojećeg namještaja, stvaranjem novih postava ili kombinacijom i jednog i drugog.

U sklopu Covid-19 radnog mjesta, Orangeboxovi Smartworking® 3P-ovi poprimili su novi značaj:

Blizina(Proximity): vizuelizacija hula hoopa olakšava održavanje naših novih ličnih protokola blizine u svakom trenutku!
Privatnost (Privacy): da biste zaštitili povjerenje na radnom mjestu u vrijeme pandemije, koristite prostor koji je dozvoljen, i treba uvijek biti prema novo definisanim protokolima.
Dozvola (Permission): da bismo bili operativno sigurni na radnom mjestu u vrijeme pandemije, prostore moramo koristiti samo na dozvoljene načine i uvijek se moramo pridržavati novih protokola.

Hula Hoop koncept kancelarijskog prostora Orangeboxu pruža platformu za dizajniranje i isporuku namještaja klijentima koji traže rješenja za radno mjesto u doba pandemije.

Saznajte više informacija o proizvodima za primjenu Hula Hoop kancelarijskog koncepta.
Izvor: Orangebox.com