STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Bez obzira na vrstu radnog mjesta kog dizajnirate, izuzetno je važno dizajnirati stimulativno okruženje na angažman zaposlenih. Kada se radnici osjećaju korisno na svom radnom mjestu, to pozitivno utiče na njihov radni efekat i zadovoljstvo poslom. Zaposleni je srećan što svakodnevno odlazi na posao, uživa u poslu koji obavlja, osjeća se povezanim sa kolegama i generalno je ponosan što radi za svog poslodavca. Ali, u Steelcase Global Workplace izvještaju, istraživanje je pokazalo da je samo 13 odsto globalnih radnika visoko angažovano i vrlo zadovoljno na radnom mjestu, dok je 37 odsto ili osrednje ili jako demotivisano.

Mnogi činioci utiču na sreću zaposlenih, ali radno okruženje igra značajnu ulogu u podsticanju angažmana radnika. Jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje produktivnosti zaposlenih je strateška upotreba boja. Šareni dizajn kancelarije je pun vizuelnog interesa i može čak uticati na rezultat. Psihologija boja je suptilna, ali predstavlja efikasan način za poboljšanje produktivnosti zaposlenih, a ponekad samo mali djelić boje kroz kancelarijski namještaj ili pribor može da učini puno.

Crveni tepih

Niko ne voli da se osjeća vezanim za jedno mjesto čitav dan, pa nije ni čudo da radnici na visokim pozicijama obično zahtijevaju da imaju mogućnost kretanja i mijenjanja položaja tokom dana. Da biste podstakli kretanje, dodajte crvene detalje. Crvena je izuzetno moćna, uzbudljiva boja poznata po podsticanju pokreta i povećanju energije. Tepisi, poput onog prikazanog na fotografiji, sjajan su način za dodavanje crvene nijanse na radno mjesto i, ako su pravilno raspoređeni, mogu dodatno podstaći kretanje zaposlenih.

Kancelarijska oaza

Mogućnost korišćenja mobilne tehnologije na radnom mjestu izrazito je važna za poboljšanje efekta. U Global Workplace izvještaju o radnim mjestima, 88 odsto visoko angažovanih radnika izjavilo je da mogu da biraju gdje će da rade u kancelariji na osnovu zadatka koji obavljaju.

Pri dizajniranju radnog mjesta na kom radnici imaju takvu vrstu slobode kretanja, razmotrite namjenu određenih područja za koja birate boje. Na primjer, mnogi radnici žude za mogućnošću povlačenja u mirno, udobno mjesto gdje mogu da rade sami kada im je stvarno potrebna koncentracija. Budući da je plava boja povezana sa osjećajem spokoja i pokazalo se da podstiče koncentraciju, potražite načine za dodavanje plavog tona tim prostorima.

Stolice Hosu Lounge iz Delightove ponude savršeno funkcionišu u fokus zonama. Ne samo da su dostupne u lijepoj nijansi plave boje, već svojim konvertibilnim stilom omogućuju ljudima da rade na najudobniji način.

Rijetko ko ikada radi zaista sam. Radnici moraju da budu u mogućnosti da sarađuju jedni sa drugima, tako da je izuzetno važno da imaju prostor za saradnju koji dozvoljava fokusiranje na zadatak. 94 odsto zaposlenih i zadovoljnih radnika kaže da im radno okruženje omogućuje rad u timovima bez ometanja.