STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Kancelarijski prostor treba da predstavi sliku poverenja, profesionalizma i nadasve korektne radne sredine kako bi vaše osoblje i klijenti dobilii najbolje iz odnosa i okruženja. Ostavljanje dobrog utiska na klijente jedan je od ključnih razloga da pravilno opremite kancelarijski prostor.

Odvojite trenutak i pokušajte da sagledate vašu kancelariju očima drugih ljudi. Možete da dobijete dobru ideju o tome kako tačno vaš kancelarijski prostor može pomoći ili ometati vaše poslovanje.

Reprezentativan radni prostor može zapravo biti potencijalni dogovor za neke klijente, ili alternativno može da vam pomogne u ostvarenju vaših poslovnih snova.

Ne samo da treba da uzmete u obzir način na koji vaša stvarna kancelarija izgleda, takođe treba da razmotrite kako sama zgrada predstavlja vašu kompaniju.

Ukoliko imate modernu, dobro dizajniranu kancelariju u oronuloj zgradi, to takođe može veoma štetno uticati na vaše poslovanje.

Group

Kada planirate vaš kancelarijski prostor prošetajte kroz zgradu i sagledajte sve stavke, pogledajte sa čime su sve klijenti suočeni kada uđu u zgradu. Prostor napolju, takođe treba da bude reprezentativan, čist i stvori dobar utisak od trenutka kada klijent dolazi kod vas.

Unutar oblasti prijema, prostor treba da bude slobodan, bez nereda, efikasan, sa poslovnim i gostoljubivim osećajem.

Male stvari kao što su boje mogu dramatično ulepšati i napraviti pozitivne promene. Izaberite šemu boja za vašu kancelariju pažljivo, jer boje mogu projektovati pozitivan uticaj. Kada izaberete prave boje, razmislite o nameštaju u vašoj kancelariji. Ne samo da mora da bude udobna za vas i vaše osoblje, već mora da spreči probleme kao što su naprezanje očiju i bolovi u leđima. Nameštaj mora da izgleda profesionalno, moderno i da bude namenjen svakodnevnoj upotrebi. Nameštaj takođe ostavlja jak utisak na klijente.

Ukoliko je vaša kompanija jedinstvena, možete inkorporirati prilagođeni nameštaj za vaš poslovni prostor, a svojim logotipom pokazati svoj korporativni identitet.

Kancelarijama je neophodan prostor za skladištenje, jer će u suprotnom vaš prostor ostaviti pogrešan utisak na klijente. Kancelarije bez prostora za skladištenje izgledaju neuredno. Ispravan sistem datoteka ili ormara će pomoći da se održi profesionalni i organizovani izgled. Uverite se da imate prostor koji se može koristiti za privatne sastanke takođe.

MistakestoAvoidContent

Osvetljenje je veoma važno u svakoj kancelariji, jer vam omogućava da radite dobro i može stvoriti atmosferu koja će inspirisati klijente i osoblje. Stvorite dobru ravnotežu između dnevnog i veštačkog osvetljenja.

Poslovni prostor dekorišite lepim slikama, umetničkim delima i biljkama. Dobro dizajniran logo kompanije postavljen dobro, može pretvoriti jednoličnu kancelariju u zanimljiv i živ poslovni prostor.