STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Tepih podovi generalno imaju dug životni vijek, ali to uglavnom zavisi od kvaliteta tepih ploča, količini prometa na vašem podu i usvojenom rasporedu održavanja. Iako redovno čišćenje i pravilno održavanje mogu povećati životni vijek vašeg tepiha, redovna upotreba značiće da ćete ih kad tad trebati zamijeniti.

Neki od znakova koji mogu ukazivati ​​na to da biste trebali zamijeniti tepih mogu biti očiti, dok je druge teže primijetiti. U ovom članku smo istaknuli neke snažne razloge i znakove koji upućuju na potrebu zamjene tepih podova.  

Problemi s plijesni ili bakterijama

Neaktivna i zatvorena radna mjesta povećavaju rizik od plijesni, gljivica i bakterija na tepih podovima. Ako na svom tepihu primijetite tragove ili mrlje koji ukazuju na problem sa plijesni, neophodno je što brže čišćenje područja kako biste spriječili širenje bakterija na cijelo područje. Međutim, u nekim slučajevima ćete primijetiti da zamjena tepiha postaje jedina opcija.

Ako koristite tepih ploče Interface znate da svoje proizvode stvaraju na siguran i efikasan način tako da ploče tepiha traju duže i ostaju svježe.

Intersept®, Interface-ov zaštićeni konzervans, trajno je ugrađen u primarnu podlogu svih modularnih tepih ploča, kao i u preporučena ljepila. Nudi zaštitu od bakterija i plijesni koje mogu uticati ne samo na životni vijek tepiha već i na kvalitet okoline u zatvorenom.

Interface-ov konzervans Intersept® nudi zaštitu od bakterija i plijesni na tepih pločama.

 

Tvrdokorne mrlje

Postoje razne tehnike uklanjanja mrlja koje vam pomažu da vratite originalni izgled tepiha. Međutim, biće efektivne ili barem malo zavisne od kvaliteta tepih ploča i kvaliteta prediva koje se koristi za njegovu izradu. Takođe, vrsta hemikalije kojom se rješavate mrlja, može biti iznenađenje, a i određeni tretmani mogu donijeti više štete nego koristi.

U određenim je slučajevima neizbježno zamijeniti tepih podove ili samo područje na kojem je problem vidljiviji s novom podnom oblogom, kako biste se u potpunosti riješili problema.

Jednostavna i brza zamjena pojedinačne podne obloge.

 

Ako je problem pod kontrolom, dublje čišćenje može vam biti od pomoći. Interface ima program čišćenja i održavanja kako bi vaš pod bio dugotrajan, higijenski i lijep kao što je bio prvog dana njegove ugradnje.

 

Neugodni mirisi

Miris u bilo kojem prostoru može zaista odvratiti udobnost prisutnih i ozbiljno uticati na radnu efikasnost. Miris je pokazatelj da podovi mogu biti leglo plijesni ili bakterija. Pokušajte sa dubinskim čišćenjem i ako se problem nastavi, više je nego vjerovatno da vam trebaju novi i svježi tepih podovi. 

 

Rebranding ili dizajn enterijera

Ako radite na renoviranju dekora u vašem prostoru, zamjena tepiha za usklađivanje sa novim standardima brenda i ostalim elementima u enterijeru postaje neophodna. Podovi su najuočljivije područje bilo kojeg prostora, važno ih je uključiti u svoj plan obnove. 

Tepih ploče su veoma isplativo rješenje, lako se postavljaju čak i u sobe neobičnog oblika, trajne su, održive i raznolike kako bi vaš prostor izgledao svježe i živopisno. Provjerite više o prednostima tepih ploča

Ako su vam potrebne dodatne pojedinosti ili trebate razgovarati s našim stručnjacima kako biste bolje procijenili podove, kontaktirajte nas

Izvor: Interface.com