STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF
  1. Kretanje

U današnjem modernom svijetu, naši prsti dobijaju više vježbe nego bilo koji drugi deo tela. Toliko, da je moguće provesti čitav dan sjedeći, dodirivanjem od jednog uređaja do drugog. Ali jeste li znali da tokom osmočasovnog radnog vremena treba da sjedimo najviše dva sata? Prema studiji dr Kalagana, otkriveno je da bi dugoročni cilj zaposlenih trebalo da bude više stajanja, a manje sjedenja.

Ali zašto je podsticanje kretanja na radnom mjestu toliko važno? Pa, ne samo da tjelesna aktivnost poboljšava naše držanje, nego je i vitalni sastojak za saradnju. Zaposleni su produktivniji nakon šetnje ili razgovora sa kolegom. Ova vrsta pozitivnih interakcija nadilazi negativna osjećanja prema radnom mjestu i poboljšava ukupno zadovoljstvo. Jedan od primjera je WorkCafe, dinamičan prostor koji spaja ljude sa kolegama, njihovim poslom i samom organizacijom. Takav prostor učestvuje u transformaciji tradicionalnog korporativnog prostora za socijalizaciju u mjesto za povezivanje, kolaboraciju, fokus i inovaciju.

  1. Fleksibilni dizajn

Moderna radna snaga više nije statična. Sa porastom mobilnosti radnika, fleksibilan dizajn je ključni element za povećanje produktivnosti. Jedan od najboljih načina za uključivanje ovog trenda u vaš kancelarijski prostor je odabir fleksibilnog kancelarijskog nameštaja prilagodljivog potrebama zaposlenih i njihovog radnog zadatka. Na primer, radna mjesta koja se pretvaraju u stojeće stolove, pokretne zidove i fleksibilna područja za kolaborativni rad. Razne opcije boja i rasporeda namještaja čine produktivno i nadahnjujuće radno okruženje.

  1. Zdravlje

Kada su zdravlje i dobrobit zaposlenih ključni prilikom dizajniranja kancelarijskog prostora, produktivnost, sreća i zdravlje zaposlenih sve više rastu. Osim promovisanja zdravijeg načina života bogatim hranjivim materijama i podsticanjem šetnje i razgovora, jedan od najuticajnijih faktora su stolovi promenjive visine. Promenjivim položajem iz sedećeg u stojeći i obratno, ljudi imaju više energije i smanjuju bol u leđima, čime se poboljšava i njihovo držanje.

  1. Priroda

Provođenje više od osam sati dnevno unutar zatvorenih prostora u nama otklanja povezanost sa prirodom. Biofilija, naš motiv za povezivanje sa prirodom, povećava produktivnost rada za 15 odsto. Postoji i nekoliko drugih studija koje su pokazale da biljke podstiču razmšljanje i poboljšavaju naše cjelokupno zdravlje. Naš partner Interface u više linija modularnih podnih obloga uključuje elemente biofilnog dizajna u svrhu promovisanja dobrobiti i uvođenja elemenata prirode u kancelarijski prostor, istovremeno brinući o održivosti u čitavom procesu proizvodnje. Integrisanje prirode na radnom mjestu zaposlenima obezbjeđuje zdravu ravnotežu i atmosferu!

 

Delight Office Solution