STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Otkrijte novo rješenje koje pokretnim timovima donosi kontrolu nad vlastitim radnim prostorom. „Ovo je potpuno drugačiji način planiranja prostora. Obično planirate, pa namjestite prostor i onda tako ostane. Međutim, pomoću Steelcaseove Flex kolekcije vi se odlučujete za fleksibilnost. Zaposlenima dajemo djelove i pokazujemo im kako mogu da ih postave, ali nema pogrešnog načina konfiguracije“, kaže Džejmi Pel, dizajner kompanije Steelcase.

PREGLED DIZAJNA

„Kreativni timovi najčešće rade na računarima i koriste mnoga fizička pomagala. Oni koriste dokumente i slike pa im treba puno prostora da iste i izlože“, kaže Pel.

Kombinacijom analognih i digitalnih ekrana olakšaćete članovima tima prikazivanje i predstavljanje projekata na kojima rade. Steelcaseova Flex Board Cart kolica omogućavaju da se ploča pomijera po kancelariji, a njena zidna šina i postolje podržavaju više istovremenih vizualnih prikaza. Uz to, Microsoftova Surface Hub 2S i Steelcaseova Roam mobilna postolja čine digitalne sadržaje još pristupačnijim.

Članovi tima mogu da sjede ili stoje oko vitkih Steelcaseovih stolova iz Flex kolekcije, uz dovoljno mjesta za lap-topove i jutarnju kafu.

TIMSKI RAD

Akustične granice i bijele ploče djelovi su idealnog prostora u kom ideje slobodno kruže tokom kreativnog timskog rada. Vitki stajaći stolovi drže sve učesnike aktivno uključenim u razgovor.

„Ako dobro osmislite dizajn prostora, uključićete više manjih zona za razmišljanje i dijeljenje ideja. Steelcaseovi Flex Acoustic Boundary mobilni panoi omogućiće vam da podijelite veći prostor na manje specijalizovane zone“, kaže An Sprejg, dizajnerka kompanije Steelcase.

Integrisani držači mogu po potrebi da drže ploče i samostojeće panoe u određenom položaju, što će vam omogućiti prikazivanje sadržaja i uspravno i vodoravno. Osim toga, u Steelcaseove Flex korpice i šoljice možete odložiti markere, ljepljive bjeleške i spajalice, a one se mogu postaviti i na stolove.

DIZAJNERSKA RADIONICA

Lako je okupiti tim na dizajnerskoj radionici – sve što treba jeste da se spoje četiri Steelcaseova Flex stajaća stola.

„Ovi radni stolovi mogu se koristiti i rekonfigurisati na mnogo načina. To je posebno važno za kreativne timove kojima je potrebna aktivna saradnja u obliku saradničkog razmišljanja i dijeljenja ideja. Točkići stolova se okreću u smjeru kretanja, pa je pomijeranje vrlo jednostavno, ali ne po cijenu stabilnosti, kakvu tradicionalni točkići ne dopuštaju osim ukoliko ih ne zakočite“, kaže Sprejg.

U situaciji kad su okruženi samostojećim panoima, članovi tima lako mogu da pristupe svim potrebnim informacijama i idejama. Uz to, Steelcaseov Flex Power Hanger produžni kabl olakšava punjenje uređaja za vrijeme kretanja po kancelariji. Ovaj kabl može se okačiti na sto ili na postolje, a omogućiće vam da uredno posložite kablove, što znači da više nećete zapinjati za njih niti ih otpetljavati pod stolom.

LIČNI FOKUS

Za trenutke fokusiranja, Steelcaseovi Flex Free-Standing panoi s magnetnim ivicama, omogućiće članovima tima da se ograde, birajući jednu od brojnih mogućih konfiguracija.

„Ove panoe možemo upotrijebiti na mnogo načina. Možemo ih povezati i tako podijeliti prostor na manje privatne kutke. Zatim, kada dođe vrijeme za saradnju, samo ih razdvojimo i mogu se koristiti za prikaz zakačenog sadržaja“, kaže Pel.

Vitki stajaći stolovi omogućavaju nam da biramo način držanja tijela – čak i hoćemo li da sjedimo ili stojimo. Integrisani naslon za noge pruža intuitivnu udobnost, a dodaci su rješenje za odlaganje ličnih predmeta. Integrisano napajanje s jednim kablom ima do sedam utikača, a nezavisno od njega možete lako pomijerati vaš sto.

Želite li da istražite više načina za rad sa Steelcaseovom Flex kolekcijom? Kontaktirajte naše konsultante za radna mesta.

 

Izvor: Steelcase.com