STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Rastući trendovi za povezana radna mjesta

Ljudi nisu stvoreni da non-stop rade u mreži telefonskih poziva, sastanaka i imejlova, pod konstantnim bljeskom fluorescentnih svjetala. Da bi zaposlenima vratili malo duševne i fizičke energije koju svakodnevno troše, mnogi poslodavci uklapaju tihe sobe u poslovne prostore – tako da zaposleni mogu bar nakratko da pobjegnu u oazu mira i samoće kao i da se oporave, pogotovo tokom ovih ljetnjih mjeseci.

Ono Što treba svakoj kancelariji!

Svrha

Tihe sobe namijenjene su ispunjavanju tjelesnih i duševnih potreba zaposlenih. To bi trebalo da bude višenamjenski prostor za oslobađanje od stresa i prevelike opterećenosti, za meditaciju, čitanje i sl.

Raspored

Kako bi ova soba promovisala unutrašnji mir i tišinu, raspored namještaja trebalo bi da bude otvoren i uredan, tako da se osjećaji slobode u prostoru reflektuju na um. Namještaja bi trebalo da bude minimalno i trebalo bi da bude lak za premiještanje, npr. prikladni komadi bi bili meditacijski jastuci i mali, niski stolovi. Za jednostavnost i udobnost Delight tim preporučuje stolicu iz Massaud kolekcije.

Razmatranja

Postoje određeni detalji koje treba uzeti u obzir prilikom uklapanja tihe sobe u poslovni prostor. Delight preporučuje da tiha soba bude locirana u centru prostora, kako bi bila dostupna svim zaposlenima. Takođe bi trebalo da bude zvučno izolovana ili dovoljno udaljena od buke glavnog radnog prostora kako bi se uklonile sve smetnje. Prostor bi trebalo da bude slabije osvijetljen, bez jarkih, fluorescentnih svjetala. Osim toga, nepotrebno ga je ukrašavati umjetničkim djelima ili jarkim bojama. Tiha soba mora biti blaga, opuštajuća i neutralna.

Pravila

Odredite pravila za tihu sobu i provjerite razumiju li ih zaposleni. Iako će smjernice biti prilagođene individualnim radnim okruženjima, trebalo bi da uključuju sljedeće: svi korisnici tihih prostorija treba da budu tihi, osim ako saradnici ne učestvuju u planiranoj grupnoj raspravi. Zatim, korisnici ne bi trebalo da ometaju jedni druge – to znači da nema unošenja hrane, telefona, slušalica ili računara. Ova soba se može koristiti za spavanje i relaksaciju, ali se ne smije koristiti kao izgovor za izbjegavanje posla.

Izvor: https://careertrend.com/quiet-room-work-5171.html

Autor: Oubria Tronshaw