STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Opis proizvoda

Tokom posljednjih godina, individualni rad dramaticno se promijenio. Korisnici vrlo često sarađuju i mobilniji su unutar radnog prostora; ključ za suočavanje sa smanjenjem vlastitog prostora jeste shvatanje da je prostor ujedno i faktor koji emocionalno djeluje na ljude. Prema Steelcase-ovoj i IPSOS anketi, 46% zaposlenih u evropskim zemljama izjavljuje da pati od bolova u leđima najmanje jednom nedjeljno. 63% priznaje da ne podešava mehanizme svoje kancelarijske stolice (TNO).

Kao odgovor na najnovije trendove u opremanju poslovnih prostora, Steelcase je lansirao novu liniju za sjedenje – ‘Reply’ i ‘Reply Air’. Ove radne stolice su proizvod kombinacije inovativnog dizajna i specijalizovane tehnologije kao odgovor na svakodnevne potrebe korisnika. Reply portfolio dizajniran je uzimajući u obzir 3 ključna cilja: ‘pružanje trenutne udobnosti’, jednostavnost’ i ‘prilagodljivost’. Ova linija nudi 2 dostupna stila, što pruža veliki izbor u smislu funkcionalnosti i dizajna. Isabelle Legall, Director Seating Steelcase International, izjavila je: “Skoro 9 godina svog života provedemo sjedeći u kancelariji. Uzimajući to u obzir, udobnost i odgovarajuća potpora su od izuzetne važnosti. Reply radna stolica je posebno dizajnirana kako bi pružila dinamičnu potporu na sve ključne djelove kičmenog stuba: gornji, donji lumbalni kao i karličnom djelu.

Reply ‘standard’ karakterišu 2 gustoće pjene za uravnoteženu lumbalnu potporu, obzirom da gornji i donji dio leđa zahtjevaju razlicite vrste potpore. Gornji dio Reply naslona sadrži gustu pjenu dok je donji dio prekriven jastukom od meke pjene. Reply ‘standard’ takode uvodi inovativnu tkaninu kojom je obložen. Njegovo posebno svojstvo pruža 50% veću brzinu sušenja naslona u odnosu na standardnu presvlaku; a njegov uzorak stvara dodatnu cirkulaciju vazduha dozvoljavajući veću brzinu sušenja kad se korisnik oznoji.

Nasuprot tome, Reply Air uvodi novu, ekskluzivnu mrežastu tkaninu, baršunastu na dodir, koja se automatski podešava pružajući tako potporu svakom individualnom pokretu kičmenog stuba. Sa Reply Air radnom stolicom napetost mrežaste tkanine, a samim tim i potpora koju ona pruža, prilagođava se u zavisnosti od sile primjenjene na naslon od strane samog korisnika. Ukoliko je potrebno, radna stolica može biti dodatno opremljena lumbalnom podrškom podesivoj po visini.”

Obe verzije radnih stolica posjeduju tehnologiju sinhronizovanog mehanizma, koja omogućava da stolica prati prirodne pokrete tijela prilikom naslanjanja. Što se više korisnik naslanja, veći stepen težine prenosi se na gornji dio tijela, pri čemu je potrebna i jača potpora stolice. Sa Reply i Reply Air radnim stolicama korisnici mogu s lakoćom prilagoditi otpor naslona (tilt-tension) prema sopstvenoj težini i na taj način osigurati individualnu i stalnu potporu.

Isabelle Le Gall, Director Seating Steelcase International, nadovezala se: “Kada se vaša radna stolica ne bi individualno prilagođavala vašem držanju, onda biste mogli sjedeti i na tabureu. Reply mehanizmi za podešavanje lako su dohvatljivi tako da ih možete mijenjati pomoću jednako pristupačnih bočnih ručkica. Ručkice su ujedno i intuitivne zahvaljujući obliku, i sličicama sa pojašnjenjima.”

Svojim dvema verzijama i širokim spektrom opcija i uzoraka, Reply nudi brojne mogućnosti koje pružaju korisniku slobodu izbora temeljem ličnog ukusa. Zahvaljujući prilagodljivim stolicama, korisnik osijeća da je i radno mjesto prilagođeno njegovim ličnim potrebama. Reply portfolio dizajniran je da zadovolji glavne izazove globalne organizacije bez ugrožavanja udobnosti i efikasnosti, i da odgovori potrebama ljudi koji sve više rade u timskom okruženju.

 

Kategorija: Kancelarijske stolice

Preuzmite