STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Urban Retreat Planks kolekcija

Opis proizvoda

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Utjemljena na jednoj od poslednjih Interface kolekcija tepih ploča Urban Retreat, linija Urban Retreat 501 inspirirana je čovekovom instinktivnom ljubavlju prema prirodi, inače poznatoj kao ‘biofilija’. U zbijenim stambenim prostorima modernih gradova, ljudi su u potrazi za vezom sa prirodnim svjetom, a dizajn kolekcije Biophilic sada nadahnjuje porodične domove i poslovne prostore širom svjeta. Dizajneri unose prirodu u prostor, a upravo Urban Retreat 501 odražava ovaj rastući trend.
Reflektujući ključne elemente Biophilic dizajna, palete boja unutar zbirke Urban Retreat imitiraju prirodno kamenje, šume i travnjake savane. Prepoznatljiv izgled tkanja specifičan za ovu kolekciju kreiran je pomoću inovativnog Interface stroja za tkanje upravljanim od strane kompjutera, prvi takve vrste u Evropi.

Skinny Planks

UR 501 prva je kolekcija dostupna u formi Skinny Planks podne obloge, dimenzije 25 x 100 cm, a koja prostoru daje potpuno novu dimenziju i drugačiji osećaj razmjera. Sada dizajneri raspolažu mnoštvom maštovitih načina slaganja koji pomiču granice dizajna van mogućnosti individualnih tepih ploča. Prikladne su za ‘’herringbone’’ i ‘’ashlar’’ metode instaliranja te dostupne u bojama koje savršeno komplementiraju klasične Urban Retreat tepih kocke, kao i u bojama jakog intenziteta.

Tepih kocke još uvek su veoma važne i dragocjene: temeljni element u sastavu Interface. No, Skinny Planks podne obloge odraz su mogućnosti van tradicionalne estetike. One pomiču horizonte modularnosti, pružajući pritom slobodu stvaranja inovativnih, uzbudljivih dizajna. Skinny Planks mogu se koristiti za proizvodnju kontrastnih, dramatičnih, dimenzionalno velikih uzoraka, odnosno za definisanje karakterističnih zona za različite aktivnosti. Iskoristive su čak i kao smjernica u pronalaženja redova i znakova.

Više izbora, manje uticaja na okolinu

Inspirisane krajnjim ciljem strategije Mission Zero za nula (0) uticaja na okolinu do 2020. godine, Urban Retreat 501 Skinny Plants podne obloge sadrže visok procjenat recikliranog materijala, a to je postignuto upotrebom 100% recikliranog najlona. Tepih ploče mogu se vrlo jednostavno instalirati pomoću fleksibilnog TacTiles™ načina ugradnje bez lepljenja, kako bi se smanjili mirisi i emisija štetnih stvari, a mogu se koristiti i u kombinaciji sa Interlay elastičnim podlogama, za poboljšanje akustike i udobnosti. Štaviše, sve tepih ploče mogu se reciklirati kroz Interface ReEntry® program, odnosno povratak što veće količine starih tepih ploča kako bi se smanjila količina onih poslatih na deponiju ili spaljivanje na kraju svog životnog ciklusa.