STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Pantone boja godine 2020., otvara novu dekadu sa “true-blue” Pantone 19-4052, klasičnom plavom bojom. Izabrana zbog moći da unese mir i sigurnost, Pantone Classic Blue postavlja jak temelj novoj eri, sudeći prema navodima Pantone institute za boje, koji boju godine bira na osnovu odnosa između nastajućih trendova u panelu boja i kulture.

bluechairsinthesun

Prekrasno plava lounge stolica Massaud prikazana na fotografiji, pruža opuštajuće utočište u modernoj kancelariji.

Kada pogledamo na svijet oko nas, jasno da je živimo u nemiru”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka instituta. “Plava, s emocionalnog i psihološkog stanovišta, uvijek je unosila određenu količinu smirenosti i pouzdanosti.” Klasično plava izražava stabilnost na koju se možemo osloniti, rekla je.

bluecastingcouch

Zašto uklopiti boju godine 2020. u dizajn?

Prema psiholozima koji se bave uticajem boja, plava je boja poverenja, snage, stabilnosti i pouzdanosti. To znači da ima i smirujuća svojstva koja smanjuju stres, prizemljuju i podstiču produktivnost:

Dubina tona Pantoneove klasično plave budi mirnoću večernjeg neba. To je čini idealnom bojom za radne prostore, lounge i ostale opuštajuće kancelarijske zone za fokus i odmor. Ipak, klasično plava je dovoljno jarka nijansa da je uspešna i u timskim prostorima – služi kao pozadina za timove koji razmijenjuju ideje i pronalaze rješenja.

Kako primjeniti boju godine u kancelarijskom prostoru?

Ako želite uklopiti boju godine u dizajn svog radnog mesta ili kancelarije, nećete imati problema s pronalaženjem jednakog ili približnog podudaranja boja. Evo nekoliko izvora koji će vam pomoći pri izboru plavih materijala za vaš namještaj:

  1. Obložene površine: Pomoću Coalesse Color programa, možete naručiti tačnu nijansu Pantone boje za obojene površine mnogih Coalesse najprodavanijih proizvoda. Coalesse-ov tim stručnih savetnika koristi pojednostavljen postupak prilikom specijalnih zahteva, bez minimalne količine za narudžbu.

  2. Tkanine. Iz Steelcase/Coalesse kataloga možete birati između nekoliko utvrđenih varijanti tkanina koje odgovaraju Pantoneovoj klasično plavoj boji:

    forosmusketarosthreekolorseduoskoloreslajter

  1. Plastika. U katalogu Steelcase/Coalesse odaberite slijedeće dve plastične opcije koje se uklapaju s Pantoneovom klasično plavom:

twocolorsdarker

  1. Tepisi. Za “true-blue” udobnost pod vašim nogama odaberite Azru Light tepih od 100% vune u mornarsko plavoj, na slici iznad, ili Azru Condensation tepih u mornarsko plavoj.

Da biste saznali više o opcijama boja, pogledajte program Coalesse Color.

Izvor: https://www.coalesse.com/blog/incorporating-pantones-color-of-the-year-into-the-workplace/