STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Tanki sistem staklenih pregrada s drvenim okvirom.

Deko.com 

 

Arhitekta za CPH Highline i dizajn enterijera Skanske, Holscher Nordborg, imao je vrlo jasne ideje o dimenzijama i dizajnu pregrada – zadatak koliko uzbudljiv toliko i izazovan – i njegov je plan u potpunosti razriješio i instalirao DEKO u saradnji s internim stručnjakom Wallmakers-a, Jasper Fredriksen. Rezultat je bio jedinstveni zastakljeni sistem pregrada s lakiranim profilima od punog hrasta najtanjeg dizajna.

Deko.com

 

Prednost rada s drvetom je u tome što se radi o nevjerojatno prilagodljivom materijalu, tako da svako rješenje za zastakljene pregrade s drvenim okvirom takođe dolazi sa zaobljenjem na kraju. Uz elegantan dizajn i jedinstvenu, izloženu strukturu drveta, zastakljene pregrade u kancelarijama Skanska takođe su istaknute snagom lijepih malih detalja između stakla i okvira, koje u potpunosti daju elegantan izgled prostoru. Osim što je isti elegantan dizajn proširen na dvije etaže kancelarijskog prostora, ugrađene su nadzemne zastakljene ploče s hrastovim profilima kao središte, odnosno kuhinjski dio, koji daje završni pečat unutrašnjem uređenju sjedišta Skanske.

Deko.com

 

Okruženje s fokusom na dobrobit

S obzirom na to da je prirodna dnevna svjetlost jedan od najvažnijih izvora zdravlja i svakodnevne dobrobiti, zastakljene pregrade su očigledno rješenje. Prozirnost stakla ne samo da pomaže u distribuciji dnevne svjetlosti koja prodire kroz prostore po cijeloj kancelariji, već stvara i osjećaj otvorenosti i prostornosti. Upotreba drva, koja unosi kontrast, život i toplinu u ono što bi inače mogao biti hladan i sterilan enterijer, takođe je popularna. Drvo također djeluje smirujuće, što se jasno može osjetiti u luksuznim kancelarijama Skanske.

Želite saznati više informacija za svoj projekat?

Uvijek prednost dajemo bliskoj saradnji sa arhitektom, investitorom i izvođačem jer se samo tako mogu stvoriti najbolja, potpuno jedinstvena rješenja. Mi smo agilna, fleksibilna kompanija koja uvijek daje svoj maksimum kako bi udovoljili željama vaših i naših kupaca i postigli najbolje rezultate.

Kontaktirajte nas za više informacija da zajedno ostvarimo vaše vizije.