STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Okruženja koja kombinuju udobnost, funkcionalnost I emotivno zadovoljstvo mogu inspirisati ljude da daju sve od sebe u svom poslu, kao I da povećaju produktivnost, zadovoljstvo I posvećenost.

Nudimo vam nekoliko saveta kako da povećate dobrobit na random mestu.

1.ZAMAGLITE LINIJE

Prostori u kojima su smanjene granice između posla I kuće stvaraju ležernu atmosferu, čine ljude opuštenim I navode ih da šire razmišljaju.

2.OPUSTITE SE

Da bi ljudima dok rade bilo udobno, noge ne moraju uvek biti na podu. Relaksirajuće poze mogu povećati njihovu produktivnost.

project-manager-meditating-on-desk3.NEKA SE DESI SAMO OD SEBE

Može se raditi bilo gde, par minuta ovde, par sati tamo. Postoji mnogo načina da se poslovi završe, ali pravi način je da dozvolite zaposlenima da sami izaberu mesto na kome će raditi.

 4.DOZVOLITE SAMOĆU

Mnogim ljudima u toku dana raspoloženje varira od introvertnog do ekstrovertnog. Prostori koji omogućavaju ljudima da se sklone,osame I razmišljaju podstiču saznajnu I emotivnu dobrobit.

 5.OHRABRITE BEKSTVA

Netradicionalno  “treće mesto” daje ljudima novu energiju I optimističnost u ostvarivanju napretka, pogotovo ako imaju dobar pristup struji dok su tamo.

6.NAPRAVITE ZONU BEZ STRUJE

Prostor bez interneta I struje podstaći će ljude da budu usmereni jedni na druge, čitaju knjigu ili odmaraju oči.

7.PROKRČITE NOVI PUT

Umni rad je zahtevan I napet. Izlazak iz tradicionalnog radnog prostora I opuštanje u dnevnom boravku podstiče komfort I produktivnost.

8.MENJAJTE RASPOLOŽENJA

Različita raspoloženja zahtevaju različita okruženja. Neki materijali I boje stimulišu kreativnost, drugi meditaciju I razmišljanje.

9.UBACITE PRIRODU U POSAO

Poboljšajte dobrobit u firmi tako što će ljudi imati opciju da rade I napolju. Svež vazduh I prirodno svetlo su osvežavajući, I dokazano je da rad napolju ili blizu prirodnog svetla poboljšava kreativnost I produktivnost.

10.OMOGUĆITE IZBORE

Ono što je za jednu osobu dnevna soba, za drugu može biti radni prostor. Širok spektar prostora za rad može proizvesti različite položaje I stilove rada.