STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Ogromna rasprava se vodi o prednostima i nedostacima staklenih kancelarijskih pregrada.

Dok deo poslodavaca veruje kako može da postigne visok stepen učinkovitosti isključivo razdvajanjem zaposlenih, jer na taj način zaposleni jedni druge ne ometaju, ostali su uvereni kako je živa, interaktivna atmosfera ključ maksimalne produktivnosti.

Nezavisno od toga, staklene kancelarijske pregrade su izvor neosporivih prednosti. Niže u tekstu je spisak tih prednosti.

Veća produktivnost

Postavljanje staklenih pregrada povećava produktivnost radne snage. Znajući da su konstantno pod nadzorom, zaposleni temeljnije obavljaju posao.

Osim što onemogućavaju lenjost u kancelariji, staklene pregrade jačaju osećaj odgovornosti kod zaposlenih, što doprinosi boljoj produktivnosti.

Postavljanje staklenih pregrada takođe doprinosi smanjenju buke u kancelarijama jer su pregrade poprilično zvučno izolovane, što drastično smanjuje broj ometanja i povećava produktivnost.

Fleksibilnost

Najveća isplativost postavljanja staklenih pregrada leži u njihovoj fleksibilnosti.

Dok je menjanje izgleda prostorije s tradicionalnim zidovima zamorno i skupo, staklene pregrade je lako rastaviti i premestiti gde nam odgovara. To je velika prednost u slučaju da želite dodati nešto novo u vašu kancelariju ili jednostavno vam treba više prostora.

Rastavljanje staklene pregrade ne samo da je jednostavno, već ne iziskuje nikakve dodatne troškove. Kao posledica toga, s vremena na vreme možete promeniti izgled vaše kancelarije, zavisno od trenutnih potreba i okolnosti.

Jednostavno održavanje

Iako se možda čini da nije tako, staklene pregrade je lako očistiti i održavati. Sve što vam treba je sredstvo za čišćenje stakla i gotovi ste u tren oka.

Možete na isti način čistiti i obrađene staklene pregrade, no ipak preporučujemo krpicu od mikrofibera.

Učinkovitost

Postavljanjem staklenih pregrada možete značajno smanjiti potrebu za električnim osvetljenjem, posebno tokom dana. Smanjena zavisnost od veštačkog osvetljenja, koje je često i skupo, drastično smanjuje količinu potrošene energije i štedi vam novac.

Osim finansijske koristi, minimalna potrošnja energije ima pozitivan učinak na okolinu. Na taj način, staklene pregrade doprinose energetskoj učinkovitosti kompanije.

Poboljšano osvetljenje

Kada govorimo o radnim prostorima, manjak prirodnog svetla je jedan od najvećih problema s kojima se poslodavci susreću, posebno jer to često utiče na umor i manjak energije kod zaposlenih.

Međutim, ono što možete da uradite da poboljšate zdravlje i moral zaposlenih je da namestite postojeći prostor na način da u njega ulazi najveća moguća količina prirodnog svetla.

Postavljanje staklenih pregrada jedan je od najboljih načina da to i postignete.

Privatnost

Suprotno uvreženom mišljenju, postavljanje staklenih pregrada ne mora nužno da ugrozi privatnost. Mnogi ljudi su neodlučni kada je u pitanju postavljanje staklenih pregrada jer ne žele da oduzmu privatnost zaposlenima.

Korićenjem dekorativnog peskarenog stakla dobijate otvoreni plan s jednakom količinom prirodnog svetla kao i kod drugih tipova stakla, no ne ugrožavate privatnost zaposlenih.

Estetska vrednost

Zbog povećanja globalne konkurentnosti, pridobijanje novih klijenata sve je teže i teže. Zbog toga, uz učinkovitost, i naočitost je ključna kako bi kompanija uspela da zadivi nove klijente.

Ne možemo poreći da staklene pregrade doprinose elegantnom i lepom izgledu kancelarije.

Uz pregršt dostupnih dekorativnih tehnika, pomoću staklenih pregrada možete da postignete jedinstven, moderan izgled koji će upotpuniti bilo kakav poslovni prostor.

Izdržljivost

Osim što je najfleksibilniji tip pregrađivanja, odgovarajuća debljina stakla vaše pregrade čini je izdržljivom i spremnom za svakodnevnu upotrebu. Staklene pregrade mogu trajati jako dugo ako se pravilno koriste i održavaju.

Iako vam se čini teško odlučiti koju vrstu stakla bi bilo najbolje postaviti u vašu kancelariju, budući da postoji pregršt opcija za kancelarijske pregrade, izgled koji ste zamislili i već postojeći izgled prostora su neki od faktora koji će vam pomoći.

Zbog sve većeg broja opcija u dizajnu staklenih pregrada, njihova je popularnost sve veća.

https://www.glassonweb.com/article/benefits-installing-glass-office-partitions