STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Poštovani posetioci,
Pozivamo vas da posetite naš showroom i sami isprobate neverovatne mogućnosti najnovije i najergonomičnije radne stolice kompanije Steelcase.

Ovo je prva radna stolica dizajnirana da podrži našu interakciju sa najnovijim tehnologijama, inspirisana pokretima ljudskog tijela i kreirana u skladu sa načinom na koji radimo danas.

gesture-video.jpg
Gesture stolica – Dizajnerska priča
new-york-times.jpg
New York Times o Gesture stolici

Tehnologija je najveća pojedinačna sila koja menja način na koji danas radimo, živimo i ponašamo se. Novi, mnogobrojni uređaji koje koristimo tokom radnog dana dozvoljavaju nam da prolazimo kroz razne zadatke nesmetano i često. Gesture je prva radna stolica dizajnirana da podrži našu interakciju sa današnjim tehnologijama.

gesture-news.jpg

Globalna studija položaja tijela

studija.jpg

Naša globalna studija je izvedena od strane “Steelcase WorkSpace Futures” i “Steelcase Design Studio”.

Napravili smo globalnu studiju položaja tijela u 11 zemalja, posmatrajući 2000 osoba u različitim pozama i otkrili smo devet novih položaja kao rezultat interakcije sa novim tehnologijama i načinom rada. Posmatrali smo kako se ljudsko tijelo ponaša u dodiru sa tehnologijama i kako reaguje kada osoba prelazi sa jednog urjeđaja na drugi. Istraživanje je otkrilo ergonomske efekte koji, ako im se nepravilno pristupa mogu da izazovu bol i neugodnosti kod zaposlenih.

Zbog ovih novih položaja tela kojima se nepravilno pristupa, zaposlenima je neugodno, osećaju bol i dolazi do dugoročnog negativnog uticaja na ljudsko telo. Dok tehnologija pokreće produktivnost, može izazvati bol koji utiče na naš način rada, našu koncentraciju i kreativnost.

Na osnovu ovog istraživanja dizajnirali smo Gesture stolicu koja podržava položaje tijela specifično izazvane od strane tehnologije i uređaja koje danas koristimo.

Dizajn: Inspirisan ljudskim telom

Nismo počeli sa dizajnom stolice. Počeli smo gledajući jedinstvene pokrete i položaje ljudskog tijela. Kao i ljudsko tijelo, Gesture je dizajnirana kao sklop sinhronizovanih delova.

1) Osnovni deo

Zadnji i sedalni deo Gesture stolice se sinhronizovano pomeraju, zajedno sa osobom i pružaju kontinuiranu i trajnu podršku. Zadnji deo stolice se prilagođava osobi bez obzira na položaj tijela ili uređaja koji se koristi.

2) Zglobni deo

Rukonasloni Gesture stolice se pomeraju kao i ljudske ruke, što omogućava podršku ljudskog pokreta bez obzira na položaj. Ruke i ramena su podržani i kada osoba koristi smartphone, laptop ili tablet.

3) Sedalni deo

Sedalni deo Gesture stolice pruža udobnost sve do samih ivica stolice. Ona je fleksibilna na obodima i omogućava korisnicima da sjede u nizu položaja bez ometanja.

Korisnik: Gesture stolica uzima u obzir različite tipove ljudskog tijela i položaja sjedenja i brzo se adaptira da odgovori na različite potrebe svakog pojedinačnog korisnika. Korisnici mogu podesiti Gesture stolicu lako, kao i položaj svog tijela.

gesture-dizajn.jpg