STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Obični, jednobojni zidovi su stvar prošlosti. Suprotno tome, uzbudljivi, apstraktni uzorci i geometrijski oblici predstavljaju novi trend u dizajnu hodnika, soba za sastanke i predvorja poslovnih prostora svuda u svetu.

„U kancelarijskim prostorijama primetili smo porast broja apstraktnih geometrijskih oblika, koji se dodaju da bi podigli izgled prostorija poput kuhinja, soba za odmor, recepcija, kreativnih prostorija, itd.“, rekla je stručnjak za dizajn Laura Burns-Lambert. Bivi sto kompanije Steelcase dizajniran je tako da svojom prisutnošću u kancelarijskom prostoru kreira posebnu ličnost.

 „Područja koja su tradicionalno bila vrlo konzervativna prolaze kroz pravu transformaciju – dodaju im se razni uzorci te tople boje pomešane sa pastelnim ili podebljanim detaljima. Takođe primetili smo da se u crno-bele kombinacije masovno dodaju različite nijanse sive boje, čime se postiže fenomenalan efekt“. Steelcase Lockers kolekcija ormarića omogućava niz mogućnosti za personalizaciju kancelarija raznim kombinacijama boja i materijala, koji osim estetskog zadovoljstva imaju i svoju praktičnu stranu oblikovanu kroz prostornu podelu u kancelarijama otvorenog plana.

U sklopu ovog novog talasa podsticanja kreativnosti u dizajnu kancelarija, na važnosti je dobila i „ličnost kancelarija“. Naime, poslovni prostori su nositelji duha kompanije, a raznovrsne značajne kulture kompanije vidljive su na njihovim zidovima. Ovo se takođe manifestuje u odabiru boja i uzoraka. Sveobuhvatne karakteristike dizajna, koje se sve više uvode, prenose kulturu kompanije na potencijalne klijente, pa čak i na trenutne zaposlene. Kaže se da slika vredi hiljadu reči – čini se da i dizajn.

Izvor: https://www.ambius.com/blog/office-design-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Autor: Zack Sterkenberg