STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Nameštaj koji podstiče saradnju i konverzaciju

Ovaj trend je zaista popularan poslednjih nekoliko godina. Polako ali sigurno prelazimo sa kabina u otvorenije radno okruženje. Ono što je novo jeste uvođenje kapsula i kutka koji omogućavaju privatnost. To je tendencija koja promoviše slobodan prostor za radnike kojima je potrebno da budu u miru I tišini neko vreme. To je zaista organski miks saradnje i ličnog prostora.

Kancelarije šefova  su takođe pogođene ovim trendom. Kancelarije rukovodilaca su bile jako male, dok su neke velike kao konferencijske salie. Veruje se da, uz današnje tehnologije, rukovodilac ne treba da bude vezan za svoju  kancelariju kako bi obavio posao. Ovi trendovi dizajna kancelarijskog nameštaja omogućavaju veću fleksibilnost i pokretljivost.

colaboration

Konvertibilne radne stanice

Neke kompanije su uzele zajednički sit to stand sto i pretvorile ga u čitavu sit to stand radnu stanicu. Ovo je odlično za novoosnovane kompanije kojima je potreban kancelarijski nameštaj koji može da se proširuje i raste zajedno sa njima.

Takođe, mnoge kompanije se pre opredeljuju za sastanke na kojima se stoji umesto onih na kojima se sedi. Preduzeća žele svoje radnike na nogama jedan deo njihovog radnog dana i stajanje tokom sastanka takođe smanjuje šanse da zaposleni odlutaju. Još jedna prednost stojećih sastanaka je ta da su znatno kraći i produktivniji. Sastanci na kojima se stoji će biti jako popularni u 2016. godini.

Radno mesto dobija kućni izgled

Jedan zanimljiv trend koji je bio jako popularan je uvođenje kućnog nameštaja u kancelariju. Ovo uključuje stolove od punog drveta koji izgledaju više kao trpezarijski stolovi ili osvetljenje koje izgledaja više kao kućno nego kancelarijsko.

Veruje se da će inspirativnije ili udobnije radno mesto pomoći zaposlenima da budu kreativniji i motivisaniji.

home

Integracija tehnologije

Mnogi novi stolovi dolaze spremni da postanu jedno sa tehnologijom. Pored utičnice,  USB portova i portova za punjenje sada se na stolu nalazi i svetlo za rad. Ovo je napravljeno radi lakšeg povezivanja, tako da radnici mogu brzo da priključe svoje uređaje i krenu da rade. Budući trendovi dizajna kancelarijskog nameštaja su veoma usmereni na tehnologija i to uopšte nije loša stvar.

tehnologija