STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

OdrzavanjeSteelCaseME

Više od 100 godina, Steelcaseov je cilj pružiti najbolje proizvode i usluge te pružiti smjernice o održavanju investicija naših kupaca. U tu svrhu, naš partner je stvorio vlastite interne ispitne laboratorije, u kojima proizvodi iz ponude prolaze strogu provjeru koja nam omogućava najjaču garanciju u industriji.

Holističan pristup održavanju proizvoda daje nam jedinstvenu prednost u ispunjavanju zahtjeva kupaca u doba globalne pandemije. Kupci svugdje traže uputstva o najboljim načinima čišćenja naših proizvoda. Ove su informacije najbolji pokušaj odgovora na vaša pitanja, temeljene na Steelcaseovom tekućem istraživanju.

 

ČIŠĆENJE vs. STERILIZACIJA vs. DEZINFEKCIJA

Čišćenje

Uklanja mikrobe, prljavštinu i nečistoće s površina ili predmeta. Čistiti se može sapunom (ili deterdžentom) i vodom da se fizički uklone klice s površine. Ovaj postupak nužno ne ubija sve klice, ali se smanjuje njihov broj i rizik od širenja infekcije.

Sterilizacija

Prema javnozdravstvenim standardima i zahtjevima, sterilizacija smanjuje broj klica na površinama ili predmetima na siguran nivo. Ovaj postupak djeluje ili čišćenjem ili dezinfekcijom površina ili predmeta, kako bi se umanjio rizik od širenja infekcije.

Dezinfekcija

Odnosi se na korištenje hemikalija za uklanjanje mikroba na površini. Ovaj postupak nužno ne podrazumijeva čišćenje prljavih površina i uklanjanje klica, ali se rizik od širenja infekcije može dodatno smanjiti prvo čišćenjem, a potom uklanjanjem mikroba na površinama.

Uputstva za čišćenje i održavanje materijala pokrivaju primarne načine čišćenja na Steelcaseovim površinama, dok dodatne informacije o nivou dezinfekcije dijelimo uskoro – po završetku testiranja kompatibilnosti Steelcase proizvoda i sredstava za čišćenje i dezinfekciju.

 

Često postavljana pitanja

Postoje li drugi proizvodi za čišćenje, osim onih koje predlažete, koji su primjereni za korištenje?

Preporučujemo upotrebu proizvoda za čišćenje na bazi etanola. Na tržištu postoji mnogo opcija. Druga sredstva za čišćenje mogu biti u redu, ali za sada nemamo podatke o njihovom uticaju na površinu. Nastavićemo ažurirati ovu stranicu kada saznamo više.

 

Je li u redu koristiti izbjeljivač?

Izbjeljivač se može koristiti samo na poliuretanskim tkaninama u spreju u razmjeri 10:1 voda/izbjeljivač. Nije dobro koristiti izbjeljivač na tkaninama od poliestera i vune.

Uputstva za čišćenje: 

Spreja treba biti dovoljno da prekrije cijelu površinu tkanine, ali ne i da se natapa do unutrašnjeg sloja, jer u ovom trenutku nemamo podatke o reakciji unutrašnjeg materijala na pjenu, ljepilo i druge materijale koji čine proizvode poput sjedišta, samo njegov uticaj na materijale. Svakako sredstvo za čišćenje raspršite ravnomjerno kako biste smanjili uticaj sredstva na boju materijala.

Steelcase ima mogućnost pružiti smjernice samo za proizvode koje oni proizvode. Pitanja o proizvodima proizvedenih od strane naših partnerskih brendova potražite na web stranicama tih proizvođača.

 

Je li čišćenje i dezinfekcija ista stvar?

Ne, čišćenje, dezinfekcija i sterilizacija nemaju jednako značenje!