STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Ovaj bežični svet dovodi nas do zanimljivih pitanja o načinu na koji ljudi rade u savremenim kancelarijama. Lap topovi, pametni telefoni i tableti nude besprekornu mobilnost, omogućujući sve većem broju stručnjaka da se povuku na svoja omiljena mesta u kafićima ili kod kuće. Fleksibilnost podstiče ideju da se posao može obavljati bilo gde.

Ipak je li to istina?

Nedavna anketa preduzeća Turnstone je pokazala da, iako 71% kancelarijskih radnika ponekad radi na daljinu, 72% njih opisuje takav način rada izazovnim. Bez obzira na to da li je okolina bučna, Wi-Fi ograničen, ili se suočio sa nemogućnošću ispisa dokumenata ili drugim poteškoćama pri povezivanju sa serverima kompanije – ti problemi ugrožavaju produktivnost i smanjuju angažman zaposlenih.

Dakle, ako postoje pravi problemi vezani za ovakav način rada, zašto tako veliki broj radnika i dalje pronalazi svoja „najdraža mesta“ izvan kancelarije?

Nedavno istraživanje preduzeća Turnstone pokazalo je da je to možda zato što preferiraju mogućnosti koje često ne postoje na radnom mestu. Na primer, kada im se da izbor, 32% radnika između 18 i 34 godine odlučuje da radi u opuštenijim uslovima od onih koji vladaju u tradicionalnim radnim okruženjima. Međutim, to isto istraživanje je pokazalo da samo 25% stručnjaka ima ovakve prostore na raspolaganju. Od srećnika koji imaju prostorije za odmor, skoro polovina kaže da ih koriste za pravi posao – ne samo za opuštanje ili druženje.

Šta ovo znači za preduzetnike koji žele da stvore prostore kojima će privući i zadržati najbolje radnike?

To znači da je pružanje palete opcija u kancelariji ključno za dobrobit zaposlenih. Uz istraživanja koja povezuju fizičko, kognitivno i emocionalno stanje sa angažmanom zaposlenih – pa povezuju angažman s konačnim rezultatima – pojam prostora koji utiče na poslovne rezultate nije uopšte sporan.

Zato je Turnstone stvorio nove dopune naše linije Campfire. Naš Slim Table sto izrađen je kako bi osnažio prostorije za odmor, dok Footrest naslon za noge podupire stopala i zadnju stranu nogu kad ste naslonjeni. Skate Table nudi pokretnu radnu površinu koja vam se prilagođava, a ne da se vi prilagođavate svom poslu.

Ako ste spremni da istražujete kako biste mogli da dodate mesta za opuštanje u vaš poslovni prostor, spremni smo da vam pomognemo u transformaciji vaše kancelarije.