STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Ergonomija je proučavanje efikasnosti na radnom mestu. U suštini, ona proučava kako možete da pomognete svojim radnicima da ostanu zdravi i bolje rade.

Pored toga što čuva zdravlje vaših zaposlenih, kancelarijska ergonomija poseduje mnogo druge pogodnosti.

Prednosti kancelarijske ergonomije

Redukuje troškove – Ulaganjem u kancelarijsku ergonomiju, možete smanjiti ergonomske faktore rizikakao što je MKP. MKP je mišićno-koštani poremećaj koji se javlja usled ponavljanja kretanja ili lošeg držanja. Ako obezbedite ergonomiju u kancelariji, ovi faktori rizika će se drastično smanjiti. Otprilike jednoj trećini radnika se plaća naknada u slučajevima MKP. Smanjite te troškove. Investirajte u ergonomske kancelarijske stolice.

Povećava produktivnost – Kancelarijska ergonomija povećava produktivnost. Radni prostor koji promoviše dobro držanje, manje puta ponovljene pokrete, lakše visine i domete, a manje napora, neguje efikasniji proces rada. Veća efikasnost jednaka je većoj produktivnosti.

12-0001777

Kvalitet rada – Loša kancelarijska ergonomija dovodi do umornih i lako iziritiranih radnika koji ne mogu obavljati svoj posao najbolje. Oni mogu propustiti važan detalj ili zaboraviti važan poziv klijentu. Najbolji način da održite svoje zaposlene u top formi je da investirate u poslovnu ergonomiju. Prava kancelarijska ergonomija će zadržati sve u najboljoj radnom formi.

Poboljšanje angažovanja zaposlenih – Kancelarijska ergonomija će smanjiti obrt, odsustvovanja, podići će moral i povećati angažovanje zaposlenih. Takođe, zaposleni će ceniti to što se kompanija za koju rade trudi da poboljša I sačuva njihovu bezbednost i zdravlje.

Kultura sigurnosti – Ulaganje u ergonomiju pokazuje da je vaša kompanija posvećena zdravlju i bezbednosti zaposlenih. Čineći zdravlje i bezbednost suštinskom vrednosti vaše kompanije, možete stvoriti jaču sigurnosnu kulturu na vašem radnom mestu. Vaši radnici su vaše najveće bogatstvo i briga o njihovom zdravlju I bezbednosti je dobro poslovanje i ispravna stvar.