STREAM ID 5724420485 MEASUREMENT ID G-Y5ZYLGD2CF

Upoznajte Steelcase Series 2!

 

Paleta varijanti radne stolice Steelcase Series 2

 

Prije dvije godine Steelcase je lansirao radnu stolicu Series 1 s ambicioznim ciljem da performanse, stil i širok izbor napravi dostupnijima nego ikada prije.

 

Steelcaseova najprodavanija kancelarijska stolica – Series 1

 

Vodeći se uspjehom svoje najprodavanije kancelarijske stolice na globalnom nivou, Steelcase ponovo oduševljava i predstavlja novog člana porodice Series – radnu stolicu Series 2.

Steelcase Series 2 – varijanta s prošivenim naslonom

 

Steelcase Series 2 koristi Air LiveBack™ tehnologiju za pružanje kontinuirane podrške za kičmu i osim plastičnog prozračnog naslona ili tkanine 3D Microknit u 19 boja, nudi dvije mogućnosti tapeciranja. Raspon dostupnih varijanti stolice podržava gotovo sva okruženja – od prostora za fokusiranje i saradnju, do kućne kancelarije i prostora koji zahtijevaju visoko čistiva rješenja. 
Priča iza Air LiveBack™ tehnologije je kreiranje jednostavne kompleksnosti. Kreirali su rješenje koje podržava promjene tjelesnih položaja i podstiče bolje disanje i cirkulaciju. S upotrebom konvencionalnih materijala, to često može biti teško za postići, stoga su istražili nove načine…

Dostupne varijante naslona – Steelcase Series 2

Priča o dizajnu Series 2 

“Naš je cilj bio osigurati prozračnost i jednostavno čišćenje, ali primarni cilj je bio osigurati podršku kičmi koja je fleksibilna, a to je zahtijevalo nešto drugačije, zahtijevalo je inovaciju. Trebali smo oblik koji se istovremeno može proširiti i horizontalno i vertikalno, unutra i van, oponašajući kretanje kičme. Oblik koji može biti i velik i malen, i tanak i debeo, bez mogućnosti da izgubi svoju funkciju.” Dizajnerski tim, Steelcase.
 

Varijanta s prozračnim naslonom – uzorak talasa

Prozračan i transparentan, uzorak talasa se povećava kako bi pružio odgovarajuću podršku za svaki dio kičme. Pri kretanju se savija u 2 dimenzije kako bi stvorio prilagodljiv, personalizovanan komfor i udobnost za svakog korisnika. 
Cijelu priču o dizajnu pogledajte u videu.
Priča o dizajnu – Steelcase Series 2
Izvor: Steelcase.com